Moskova

Moskova

14 Ekim 2017 Cumartesi

Rusya'da votka içmenin yolu yordamı...



Doğum günleri, yılbaşı, düğünler, bayramlar... Hepsi Rusya'da yaşayan yabancılar için zorlu bir sınav demek: votka masası. Rusya'da eş-dostla birlikte geçirilen bir akşamı sarhoş olmadan atlatmak nasıl mümkün? İşte "Rus uzmanlardan" bazı ipuçları.

Kimileri Rusların votkaya dayanıklılığını genetik sebeplerle açıklamaya eğilimli olsa da Rusyalıların kendileri işin sırrının gelenekte yattığı düşüncesinde.

Rus işadamı Artyom Minayev Avrupalı, Amerikalı ve Çinli ortaklarla içki içmenin büyük problem olduğunu söylüyor. Votka adabına aşina olmayan konuklar içki içerken meze yemiyor ve kolay sarhoş oluyor. Minayev, bu gibi durumlarda ikinci ve üçüncü kadehten sonra artık iş konuşmanın imkansız hale geldiğinden yakınıyor.

Rusya'da halkın votkayı sevmesinin tek sebebi insanın içini ısıtması değil, Rus mutfağı ile de uyumlu olması. Minayev votka içtikten sonra yağlı bir şeyler yemek gerektiğini hatırlatıyor. Örneğin sosis, peynir ya da balık. Özetle işin sırrı mezede.

Çoğu Rusyalı yılbaşı günü içki masasına oturmadan önce bir tane çiğ yumurta yiyor. Söylenenlere göre, masadan ayık kalkmanın en iyi yolu bu. Ancak salmonella riski nedeniyle doktorlar çiğ yumurta yenmesini tavsiye etmiyor.

Meksikalı Santiago Fonseca yılbaşını kız arkadaşının arkadaşlarıyla içki masasında geçirmeden önce birkaç kaşık ayçiçek yağı içip iki patates yediğini anlatıyor. Fonseca tek başına bir şişe votka içip masadan ayık kalktığını bugün bile neşeyle anlatıyor.

Sibiryalı içki satıcısı Anastasia Knezeviç yabancıların votkayı kokteyllerin içinde ya da yavaş içme eğiliminde olduğunu söylüyor. Knezeviç'e göre votka içmenin en iyi yolu fondip.


Pek çok Rusyalıya göre, ertesi gün tam olarak kendine gelmek içinse bir bardak turşu suyu gibisi yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder