Moskova

Moskova

10 Mart 2018 Cumartesi

Ruslara göre 'evin reisi' diye bir şey yok: Kararlar ortak alınmalı





Rus Kamuoyu Araştırma Merkezi'nin (VTsIOM) 8 Mart dünya kadınlar gününe özel gerçekleştirdiği ankete göre, Rusların çoğunluğu aile ilişkilerinde eşitliğin gerekli olduğunu ve kararların birlikte alınması gerektiğine inanıyor.

Ankete katılanların yüzde 16'sı aile içinde sözü geçen tek bir kişinin olmasını ve bunun da erkek olması gerektiğini söylüyor. Katılımcıların yalnızca yüzde 1'i, ailede önemli kararları veren kişinin kadın olduğuna inanıyor.

Öte yandan katılımcıların yaklaşık 3'te 2'si (yüzde 61) aileye maddi desteği erkek ve kadının birlikte sağladığını, yüzde 59'u bütçe yönetimini beraber sürdürdüklerini belirtiyor.

Rusya'da yemek hazırlamak, ütü yapmak ve evin temizliğinden sorumlu olmak halen geleneksel olarak kadınlar tarafından yapılıyor. Ancak son yıllarda yapılan araştırmalara göre, bu gelenek yerini işleri paylaşmaya bırakıyor.

28 Ocak - 1 Mart tarihleri arasında telefon üzerinden gerçekleştirilen ankete 2 bin kişi katıldı. VTsIOM'a göre anketin yanılma payı maksimum yüzde 2,2.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder